Mijn favorieten

Zelf de waarde van uw woning verhogen?

U wilt uw woning natuurlijk verkopen tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Maar hoe kunt u daar zelf nou voor zorgen? En welke factoren zijn nou bepalend voor  de prijs? Wij hebben het allemaal  op een ritje voor u gezet!
De factoren waar u weinig aan kunt veranderen.
  1. Locatie – De locatie van uw huis is heel erg bepaald voor de waarde. Wat is de ligging van uw woning en in wat voor woning bevindt het zich?
  2. De afmetingen – Hoe groter uw huis, hoe hoger de waarde.  Het is niet zo dat elke meter uitbouw gelijkt wordt terugverdiend in de grootte van de woning. Een tip die wij kunnen meegeven is om ruimte te creëren zodat de woning groot oogt.
  3. De tuin – Niet iedereen heeft de behoefte aan een grote tuin. Wat belangrijk is, is de ligging van de tuin. Een tuin die op het zuiden ligt en met genoeg privacy, heeft over het algemeen een hogere waarde.
  4. Garage – Een garage wordt op verschillende manieren gebruikt. Bijvoorbeeld voor uw auto, als opslag ruimte of als kantoor. Daarom is een garage erg waardevol en verhoogd de waarde van uw woning.
De factoren die u wel kunt veranderen.
  1. Energielabel – Wanneer uw huis goed is geïsoleerd, kunt u jaarlijks meer dan €300,- besparen. Denk ook aan het gebruik van zonnepanelen. Ook dit verhoogd de waarde van uw woning.
  2. Onderhoud – Het is belangrijk om uw woning goed te onderhouden. Goed afgewerkt houtwerk kan enorm veel schade voorkomen aan uw korzijnen.
  3. Badkamer, keuken en toilet – Wanneer uw woning in de verkoop gaat, begrijpen wij dat u zo weinig aan uw woning wilt doen. Ook is een woning vaak persoonlijk ingericht. Dus ook de keuken en badkamer. Wat u mooi vindt, hoeft de koper niet mooi te vinden. Het kan dus zijn dat uw keuken van 2 jaar oud waar u zo blij mee was, wordt gesloopt door de nieuwe bewoner. Op de taxatiewaarde heeft een nieuwe keuken wel invloed. De nieuwe keuken en badkamer worden bij de verkoop dus weer gedeeltelijk terugverdiend bij de verkoop van uw woning.
  4. Onderhoud aan u tuin – Veel kopers vinden het fijn wanneer de tuin goed is onderhouden. Dit geeft ook positief beeld van hoe de bewoners met hun woning zijn omgegaan. Is de tuin goed onderhouden, dan is de rest hoogstwaarschijnlijk ook goed onderhouden. Potentiële kopers zien dit ook en zijn dus bereid hoger te bieden op uw woning.
 
Wilt u uw woning verkopen? En wilt u graag een makelaar inschakelen? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.