Mijn favorieten

Voel u snel thuis in uw nieuwe woning

Wanneer u net bent verhuisd is het altijd even wennen voordat u zich helemaal thuis voelt in uw nieuwe huis. Maar hoe zorgt u ervoor dat u zich snel thuis voelt? Wij hebben een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet!

Dozen in één kamer

Uiteraard kunt u niet alles gelijk uitpakken, laat de dozen waar nog spullen in zitten niet overal door het huis slingeren maar zet ze allemaal op dezelfde plek, bijvoorbeeld tijdelijk in de studeerkamer. Wanneer u de doos met glazen wil uitpakken, kunt u natuurlijk deze doos ook even in de keuken neerzetten. Het gaat erom dat uw woning er niet uitziet alsof het nog niet af is. 

Geef spullen een vaste plek

Meestal geeft u op de verhuisdag zelf al uw meubels een mooi plekje. Als u de rest van de spullen ook zo snel mogelijk een vaste plek geeft, zal u eerder ritme, overzicht  en een vertrouwd gevoel krijgen in uw nieuwe woning. Waar laat u bijvoorbeeld de sleutelbos als u binnenkomt? Wanneer u geen vaste plekken hebt voor spullen, zal het aanvoelen als een vakantiehuisje, en raakt u ook nog eens snel alles kwijt, én dat is niet de bedoeling.

Spendeer tijd in uw woning

Wanneer u zich ergens graag snel thuis wilt voelen, kunt u maar het beste veel tijd doorbrengen in uw nieuwe huis. Neem desnoods een paar dagen vrij om uw draai te vinden. Rommel een beetje, doe klusjes, maar ook: relax! Neem tijd voor uw hobby’s, bak een taart of kijk een serie. Maak het uzelf gemakkelijk. Doordat u zich op uw gemak voelt, gaat u zich ook thuis voelen.

Leer de buurt kennen

Als u net verhuisd bent en de buurt nog niet kent, kan het nog wat onwennig aanvoelen. Loop een rondje door de straat, zeg de buren gedag en bekijk hoe het eraan toegaat in de buurt waar u woont. Komt u de buren niet tegen? Dan kunt u natuurlijk altijd nog een kaartje door de bus doen of even aan bellen om u voor te stellen. Dat waardeert iedereen!

Housewarming!

Daarnaast is het belangrijk dat u graag uw vrienden en familie uitnodigt in uw nieuwe stulpje. Zo kunt u laten zien dat dit huis van u is. Geef bijvoorbeeld een housewarming, en nodig de nieuwe buren dan ook gelijk uit!