Mijn favorieten

Roest Staalduinen Makelaardij & Diensten

iRoest regelt alles wat er bij de aan en –verkoop van uw woning komt kijken. Uw voordeel: bij iRoest betaalt u alleen die diensten die u wilt dat wij voor u regelen. Hier staan duidelijke en transparante kosten tegenover. Hoe meer u zelf doet hoe minder u betaalt. Alle diensten van presentatie op Funda, professionele fotografie, verkoopstyling, opstellen en controleren van (koop) aktes of een bouwkundige keuring kunnen wij voor u verzorgen. Hieronder ziet u alle diensten die wij voor u kunnen verzorgen als u uw woning wilt verkopen. Wilt u een woning aankopen ga dan via "wonen" naar "aankoop". Daar vindt u al onze aankoopdiensten.
Diensten en prijzen iRoest

 
1. Basispakket + Funda + bord                                                                                                                                                     € 739,-- excl. BTW

Een makelaar van Roest/Staalduinen Makelaardij komt persoonlijk bij u langs voor de woningopname. Hij vraagt de kadastrale gegevens op en kijkt naar de juridische en bouwtechnische aspecten. De opgenomen gegevens worden door de makelaar verwerkt. Wij berekenen vervolgens de waarde van uw woning en adviseren u over de vraagprijs.

U maakt foto’s en schrijft een aanbiedingstekst, wij adviseren u hierbij. Na ontvangst van uw betaling zullen wij uw woning aanmelden op Funda.nl, Jaap.nl en Roeststaalduinen.nl. Standaard ontvangt u van ons een verkoopposter en V-bord. U verzorgt zelf de bezichtigingen. U kunt er tevens voor kiezen de bezichtigingen door een makelaar van Roest/Staalduinen Makelaardij te laten verzorgen, zie hiervoor de dienst “Bezichtiging”.

Daarnaast verzorgen wij de volgende zaken voor u:

 • Digitale formulieren ten behoeve van verkooptraject zoals Brochures, Algemene vragenlijst en lijst van zaken;
 • Uitwisseling van uw woning met collega-makelaars;
 • Aanbieden van uw woning aan zoekers op Funda, van iRoest; en RSVmakelaars.nl
 • Tools om uw woning te verspreiden middels sociale media, waaronder Facebook en Twitter;
 • Zolang uw woning op Funda staat, ontvangt u elke twee weken bezoekersstatistieken;
 • Informatie over en terugkoppeling op bezichtigingen;
 • Onderhandeling met kandidaat-kopers;
 • Bij verkoop wordt de koopovereenkomst opgesteld en met u besproken op één van onze vestigingen;
 • Afhandeling van het verkooptraject tot aan de notaris.

 
2. Tuinbord                                                                                                                                                                                           € 100,--

U ontvangt een luxe tuinbord zoals ook wordt gebruikt bij woningen die door Roest/Staalduinen Makelaardij worden aangeboden. Met een tuinbord valt uw woning nog meer op in de straat!
Dit bord kunt u na bestelling ophalen bij ons kantoor in Schiedam. Indien u wilt dat wij dit bord voor u plaatsen dan rekenen wij € 25,- plaatsingskosten. Het bord wordt in dat geval de eerste donderdag na de bestelling geleverd.

3. Bezichtiging door de makelaar                                                                                                                                                      € 65,--

Wanneer u zelf een keer niet in de gelegenheid bent een bezichtiging te begeleiden, kunt u ervoor kiezen dit uitbesteden aan uw makelaar. Dit is mogelijk bij alle 1e en 2e bezichtigingen. Elke bezoeker ontvangt van ons tijdens de bezichtiging een uitgebreide verkoopbrochure. Na de bezichtiging schrijft de makelaar een verslag in uw klantenintranet zodat u snel op de hoogte bent.

4. Videofilm + plaatsing op Youtube                                                                                                                                                 € 350,--

Van uw woning wordt een professionele videofilm gemaakt en geplaatst op ons eigen YouTube-kanaal. Op deze manier genereert u nog meer traffic naar uw woning.
Voor € 80,- euro per jaar kunt u de video ook op Funda laten plaatsen. Hierdoor zal het aantal bezoekers op Funda toenemen en wordt uw woning nog beter gevonden! 

Wat zijn de voordelen?

 • De beste presentatie Met video geeft u het meest complete beeld van uw woning;
 • Opvallend Trekt de aandacht van de geïnteresseerde woningzoekers;
 • Positief Woningzoekers waarderen een video bij uw woning.

5. Professionele foto’s                                                                                                                                                                        € pm

Omdat nagenoeg alle kandidaat-kopers een woning op internet bezoeken alvorens deze te gaan bezichtigen is een goede fotopresentatie van uw woning een must! Naast een juiste prijs is een optimale en verkoopgerichte presentatie de basis voor het verkopen van uw woning op een zo kort mogelijke termijn en tegen de beste prijs.
Onze fotograaf maakt professionele digitale foto’s die kunnen worden gebruikt voor de presentatie op internet, in de etalage en verkoopbrochure. De facturatie ontvangt u rechtstreeks van de fotograaf.

6. Omwonende mailingkaarten 100 stuks                                                                                                                                           € 80,--
 
U ontvangt 100 mailingkaarten thuis. U kunt zelf kiezen waar u deze kaarten verspreidt.

7. Opmaken tekst                                                                                                                                                            
De makelaar schrijft de commerciële tekst voor uw woning.

8. Extra V-bord (inclusief verkocht-stickers)                                                                                                                                      € 30,--

U ontvangt een extra bord welke u eenvoudig zelf kunt bevestigen op de buitenzijde van het raam. Omdat dit bord uitsteekt, valt deze nog meer op en staat uw woning nog beter in the picture!
 (Let op: één V-bord en één poster maken standaard onderdeel uit van het basispakket).
 
 9. 2D- en 3D plattegrond                                                                                                                                                                    € 100,-- 

Met een professionele plattegrond geeft u bezoekers meer inzicht in de indeling van uw woning. Ze kunnen de plattegrond zowel ‘plat’ (2-dimensionaal) en in 3D bekijken. En nóg leuker: bezoekers kunnen de plattegrond zelf bewerken en inrichten.
Een muur, deur of raam verplaatsen, een uitbouw maken of de woning inrichten. Dit kan allemaal met de tekentools behorend bij de plattegrond. Uw woning wordt dus langer en intensiever bekeken. Dit levert u meer kwalitatieve contacten op, waarmee u de kans op een snelle verkoop van uw woning vergroot. De genoemde prijs van € 100,- is per jaar.

Wat zijn de voordelen?

 • Unieke presentatie. De plattegrond is in 2D én 3D vanuit verschillende perspectieven te bekijken.
 • Uw woning wordt langer bekeken. Bezoekers kunnen de plattegrond zelf bewerken en zelfs inrichten, waardoor uw woning dus langer wordt bekeken.
 • Meer online contactmomenten.  Bezoekers bekijken de woning intensiever, wat zonder twijfel leidt tot concrete vragen over de mogelijkheden van uw woning. Dit betekent meer online contactmomenten met uw makelaar.

Voor het opmaken van de tekeningen komt er een makelaar van Roest/Staalduinen Makelaardij bij u langs voor het opmeten en het maken van de tekeningen. De Tekenservice van Funda zorgt voor de digitale omzetting van de plattegronden.

10. Extra werkzaamheden                                                                                                                                                                  € 100,--

Indien u naast bovengenoemde diensten extra advies wenst inzake de verkoop van uw woning dan berekenen wij u een uurtarief. Indien wij werkzaamheden voor u gaan verzorgen waarover een extra uurtarief berekend wordt, zullen wij u hier van te voren van op de hoogte stellen.

11. Bouwkundige keuring                                                                                                                                                                   € pm

Een bouwkundige keuring is aan te bevelen bij aan- of verkoop van uw woning. Het uiteindelijke resultaat, een bouwkundig rapport, is zeer uitgebreid.
Deze bouwkundige rapporten zijn geschikt voor en voldoen aan de eisen die gesteld worden ten aanzien van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). En worden erkend door Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen. Het bouwkundige rapport is helder en in begrijpelijke taal geschreven, voorzien van foto's, wordt full color uitgeprint en zowel digitaal als per post aan u verzonden. De bouwtechnische keuring wordt uitgevoerd door een ervaren bouwkundige.

12. Waardeverklaring t.b.v. overbruggingshypotheek                                                                                                                     € 195,--

De makelaar stelt een rapport op met daarin de waarde van uw woning. Dit rapport kunt u nodig hebben voor een overbruggingshypotheek. Deze waardeverklaring wordt door alle banken geaccepteerd.

13. Aanmelding van uw woning op Funda (huur)                                                                                                                              kostprijs + 12%

Wanneer u woning te koop staat en u inmiddels verhuisd bent naar uw nieuwe woning kunt u ervoor kiezen uw woning tegelijkertijd tijdelijk te verhuren door tussenkomst van Overbruggingsverhuur.nl. Deze nieuwe vorm van tijdelijk verhuren is als gevolg van complexe regelgeving specialistenwerk. Laat dit werk dus over aan specialisten! Wij kunnen uw woning tevens te huur aanbieden op Funda.
 
14. EPA-certificaat                                                                                                                                                                               € 189,--

Bij verkoop- en verhuurtransacties van woningen is het wettelijk verplicht een energielabel (EPA-certificaat) te overleggen opgemaakt door een erkende deskundige, de EPA-adviseur. U kunt deze aangelegenheid eventueel combineren met het laten opstellen van zogenaamd maatwerkadvies.

15. EPA-maatwerkadvies                                                                                                                                                                    € 249,--

Naast het verplichte energielabel kan een EPA-adviseur u tevens maatwerkadvies geven. Deze adviseur stelt na een bezoek aan uw woning een rapport op met de mogelijkheden van energiebesparing met als resultaat meer wooncomfort en een verbeterd binnenklimaat. In dit rapport vindt u een tevens een overzicht van kosten, opbrengsten en terugverdientijden terug. Na afname van deze dienst ontvangt u tevens een EPA-certificaat.

16. Adverteren in lokale media                                                                                                                                                         in overleg

Tijdens het verkoop- of verhuurtraject van uw woning kunt u kiezen voor aanvullende advertenties in lokale media. De kosten verschillen per medium en per plaatsing. Informeer bij onze medewerkers naar de mogelijkheden.